Charles Aznavour,cel mai boem şi cel mai important cântăreţ de variété al secolului al XX-lea, s-a dus să cânte în Ceruri !

 

 

by MARIN MIHAI (Spania)//Legendarul cântăreţ Charles Aznavour s-a stins din viaţă la 94 de ani, la domicilul său din Alpilles (în sudul Franţei), după ce revenise  dintr-un turneu în Japonia şi îşi anulase mai multe concerte din pricina braţului fracturat după o cădere.

Cu timbrul său inconfundabil, cu hiturile ´´La Mamma´´, ´´La Bohème´´ sau  ´´What makes a man´´, el  a traversat epoci, generaţii şi frontiere, devenind unul dintre cei mai iubiţi cântăreţi din Franţa, dar şi din lume.

Charles Aznavour  avut un repertoriu ce cuprinde 1200 de cântece  interpretate în 7 limbi internaţionale şi a inregistrat 294 de albume. A susţinut concerte  în 94 de ţări  şi a vândut peste 100 milioane de discuri în toată lumea .
Totodată, a activat cu succes nu doar în muzică, ci şi în cinematografie,  jucând în 80 de filme, alături de actori renumiţi.
În 2017, în semn de apreciere a  prestigiosei sale cariere artistice, starul francez (de origine armeană ) primeşte o stea pe  ´´Walk of Fame´´ la  Hollywood (SUA).
Şlagarele lui au fost preluate şi cântate de nume la fel de mari ale muzicii :  Elton John, Bob Dylan, Plácido Domingo, Céline Dion, Julio Iglesias, Edith Piaf, Liza Minnelli si Ray Charles.
Charles Aznavour  a avut o viaţă privată discretă, a fost căsătorit de 3 ori, a avut 6 copii, dintre care 3 cu Ulla, ultima sa soţie .
Duminică- seara spre luni, Charles Aznavour, cel mai important cântăreţ de variété al secolului al XX-lea, aşa cum  în 1988 l-a desemnat CNN şi The Times, s-a dus să cânte în Ceruri …

MARIN MIHAI (SPANIA)

Author: SuperAdmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.