DIASPORA. La Nürnberg , este inaugurat Centrul Cultural Româno-German de Ajutor și Integrare. Poartă numele primului cosmonaut român Dumitru-Dorin Prunariu

by MARIN MIHAI (Spania) //Sâmbătă,6 octombrie a.c., de la orele 12.00, în Germania la Nürnberg, în Petersauracherstraße 47-49, va fi inaugurat Centrul Cultural Româno-German de Ajutor şi Integrare ce va purta numele lui Dumitru -Dorin Prunariu, primul cosmonaut român.

La acest eveniment vor fi prezenţi: cosmonautul Dumitru- Dorin Prunaru, senatorul Viorel Badea, Iulia- Ramona Chiriac- Consul General al României la München, reprezentanţi ai Primariei Nürnberg ,personalităţi ale vietţi culturale şi bisericesşi din România şi Germania.

Cu acest prilej, vor avea loc o slujba de sfinţire a sediului, alocuţiuni ale invitaţilor, spectacole de muzică ,teatru şi poezie, delicii culinare, expoziţie de hărţi celeste.

 

 

Ionela van Rees Zota din Nürnberg (născută la Moineşti), director general al Agenţiei de Presă ´´Aşii Români “ şi organizatorul evenimentului, ne-a declarat :

 

 

´´Henry David Thoreau ne spunea: Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul!… Eu vreau să promovez acest lucru la Centrul Cultural Romano-German de Ajutor şi Integrare din Nürnberg, pentru compatrioţii mei care trăiesc şi muncesc în Germania. Iata că, munca susţinută şi credinţa de peste ani au făcut ca un vis să devină realitate aici, în inima Europei. Vă invităm pe toţi să fiţi alături de noi, la inaugurare´´

Reamintim că dr. ing. Dumitru- Dorin Prunariu nu v-a lipsi de la inaugurarea Centrului care îi poartă numele, va prezenta fotografii- document şi amintiri din perioada zborului său cosmic din 1981 şi va da autografe.

 

´´Ca urmare a invitaţiei adresata de a participa la inaugurarea în data de 6 octombrie 2018 a Centrului Cultural Româno-German de Ajutor şi Integrare din Nürnberg şi de acordare a numelui meu acestui centru, vă comunic că accept cu plăcere invitaţia şi imi exprim acordul ca acest centru să poarte numele meu în calitate de prim cosmonaut român. Mă simt legat de zona geografică în care inauguraţi centrul, atât prin multitudinea de români care sunt stabiliţi în ea, dar şi prin vechea prietenie cu savantul Hermann Oberth, părintele navigaţiei spaţiale, născut la Sibiu şi dezvoltându-şi opera ştiintifică pe teritoriul României, şi care a trăit multe decenii la Feucht, lângă Nürnberg, unde am avut ocazia de nenumarate ori să il vizitez. Sunt convins că Centrul Cultural Româno-German de Ajutor și Integrare din Nürnberg va contribui atât la promovarea culturii noastre în Germania cât și la oferirea unei asistente profesionale și necesare românilor care se integrează în spaţiul german, şi că în acest sens vom gâsi oportunităţi viitoare de colaborare.´´ , a declarat primul cosmonaut român.

MARIN MIHAI (Spania)

 

Author: SuperAdmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.