Mare tragedie la Cardiff University Half Marathon, doi alergători au trecut linia de sosire, au facut infarct şi au murit !

25 000 de alergători au participat duminică la cea de-a XV-a ediţie a Cardiff University Half Marathon, organizată de Run4Wales.

Jack Rayner din Australia a câştigat cursa barbaţilor cu un timp de 1:01:01, Juliet Chekwel din Uganda a fost victorioasă în cursa de femei cu un timp de 1:09:45, iar Tiaan Bosch a câştigat cursa pentru scaune cu rotile.

Din nefericire, bucuria participanţilor şi a publicului galez a fost umbrită de o mare tragedie, petrecută chiar la finalul competiţiei.

Un alergător, în vârsta de 32 de ani, imediat cum a trecut linia de sosire, fiind foarte extenuat, a fâcut infarct, prăbuşindu-se ca un brad, chiar în faţa soţiei care îl întâmpină în braţe cu copilul lor, de numai 1 anişor.

 

 

Duminica, parcă a fost o zi blestemată la Semimaratonul de la Cardiff, tragedia nu s-a oprit aici, în aceleaşi împrejurări, un alt alergător, un tânăr în vârstă de 25 de ani, care de-a lungul cursei alergase cot la cot cu prietena sa şi trecuseră  linia de sosire, sleit de puteri, a făcut şi el  atac de cord.

Au intervenit rapid şi cu profesionalism serviciile medicale de la faţa locului, apoi cei doi bărbaţi  au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Universitar Wales, în speranţa că vor fi salvaţi din ghearele  morţii.

Din nefericire, potrivit Daily Mail, puţin mai târziu, Poliţia din South Wales a confirmat decesul celor doi semimaratonişti. 

Este o tragedie unică în istoria de 15 ani a Cardiff University Half Marathon, una dintre cele mai mari competiâii de acest gen din Marea Britanie. Matt Newman, şeful executiv al organizatorului Run4Wales, a transmis regrete şi condoleanţe familiei şi prietenilor celor doi alergători, dispărutţ fulgerător din viaţă.

MARIN MIHAI (Spania)

https://mihaimarin.wordpress.com/

Author: SuperAdmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.