TRAGEDIE ÎN SPANIA. Tenismenul Rafa Nadal sare în ajutorul concitadinilor săi, sinistraţii afectaţi de puternicele inundaţii din Mallorca !

Cel puţin 9 persoane au murit înecate în casă sau în maşini, 15 au fost date dispărute şi peste o sută de oameni au fost evacuaţi în timpul unor furtuni puternice şi  a unor ploi torenţiale căzute miercuri după-amiază şi seara, în Sant Llorenç des Cardassar şi în împrejurimile aflate în  zona Mallorca a Insulelor Baleare din Spania.

 

Ploaia a atins 257 de litri pe metri pătraţi, râul local şi-a ieşit furios din albie pe străzi. Parcă ar fi venit sfârşitul lumii,  s-au înregistrat victime, sunt oameni dispăruţi, ori şi-au părăsit casele. De asemenea, au fost produse mari pagube materiale şi economice. Transportul rutier a fost întrerupt sau deviat, energia electrică a fost şi ea întreruptă, iar şcolile sunt  închise în scop preventiv.

Atât de mult a plouat, încât apa a atins cota de  2 metri, a cărat maşini şi oameni, mulţi dintre ei au fost nevoiţi să se caţere în copaci de frică, ca să îşi salveze viaţa. Cu apa nu e de glumit, doi turişti britanici, soţ şi soţie, au pierit în taxi, fiind luaţi de viitură.

Guvernul Insulelor Baleare este în permanentă alertă. Se depun eforturi disperate pentru a salva sinistraţi, animale, case şi bunuri. 400 de soldaţi, poliţişti, pompieri şi numeroase servicii de urgenţă actionează cot la cot pentru ca totul să revină la normal.

Azi, s-a păstrat un moment de reculegere pentru cei dispăruţi şi au fost  declarate 3 zile de doliu.

Un gest nobil a fost făcut imediat de către tenismen Rafa Nadal, a sărit  în ajutorul concitadinilor săi, deschizându-le porţile Academiei sale din Manacor-Mallorca, unde s-a născut. Marţi seara, au fost deja cazaţi primii 50 de sinistraţi .

´´Astăzi, e o zi tristă în Mallorca…Sincerele noastre condoleanţe familiilor celor decedaţi în urma inundaţiilor din San Lloren. De astăzi, tuturor celor rămaşi fără locuinţă, le oferim cazare în camerele Academiei  Rafa Nadal Sport Centre´´, a declarat celebrul tenismen spaniol , exprimându-şi solidaritatea cu cei afectaţi de calamitate.

Marin MIHAI, Spania

https://mihaimarin.wordpress.com/

 

 

Author: SuperAdmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.